Pris på efterisolering af ydervæg/hulmur
Prisen på efterisolering af hulmuren afhænger af om der er gammel isoleringsmateriale der skal fjernes først. Er det en tom mur uden eksisterende isolering koster en hulmursisolering fra 145 kr. pr. m2.
Nedenfor finder du vores vores prisberegner på isolering af hulmur som du kan bruge til at beregne en hurtig overslagspris på hvor meget dit isoleringsprojekt vil koste. Besøg evt. også vores side der omhandler efterisolering af loft og tag.

Prisberegner på efterisolering af loft og hulmur ⭐⭐⭐⭐⭐
Sådan bruger du prisberegneren
- Med vores prisberegner kan du nemt og hurtigt beregne en overslagspris på hvor meget det koster at få efterisoleret husets hulmur.
- Prisen på efterisolering oplyses på din skærm med det samme.
- Hvis du efterfølgende ønsker at modtage et gratis og uforbindende isoleringstilbud fra 3 af dine lokale isoleringsfirmaer har du mulighed for dette.
- Prisberegneren kan beregne tilnærmelsesvis retvisende efterisoleringspriser på hulmursarealer fra 30-500 m2.
- Skal du bruge en pris på et større areal, fx hvis du repræsenterer en virksomhed eller boligforening, anbefaler vi at du benytter vores kontaktformular eftersom der er betydelige mængderabatter ved større isoleringsprojekter. Ligeledes bedes du benytte kontaktformularen hvis du skal bruge pris på et isoleringsareal der er mindre end 30 m2.
Efterisolering af hulmur
Det lille mellemrum mellem ydervæggen og den indvendige væg kaldes hulmuren. Hvis din hulmur ikke er isoleret tilstrækkeligt, eller er isoleret med det forkerte eller forældet isoleringsmateriale, har du mulighed for at formindske varmeregningen og øge komforten i dit hus markant.
Hvilket isoleringsmateriale skal jeg vælge til min hulmur?
De mest anvendte isoleringsmaterialer til hulmur er:
- Stenuld granulat som fx Rockwool
- Glasuld granulat som fx Isover og Knauf
- Papiruldsgranulat som fx Isolet & Isocell
- Polystyrenkugler (Flamingokugler)
Isoleringsmaterialerne har hver sine især sine egne karakteristika, fordele og ulemper. Vi anbefaler at du lader en isoleringsekspert vejlede dig i hvilken der er den mest egnede til netop din hulmur.
Hvad er en hulmur?
De fleste huse er opført med en ydervæg og en indervæg. Hulrummet mellem disse to vægge hedder som sagt hulmuren. Hulmure på de fleste bygninger er på ca. 75-80 mm., som svarer til en samlet murtykkelse på 300 mm.. Du kan læse mere om forskellige bygningers hulmur på Energistyrelsen.

Hulmur på nyere boliger
På nyere huse er hulmuren allerede formentligt fyldt med et moderne velfungerende isoleringsmateriale som regel består af glas, sten, papirgranulat, eller polystyren. Det er derfor sjældent nødvendigt at efterisolere nyere huse, medmindre der er sjusket med isoleringen under opførelsen.
Hulmur på ældre boliger
Bygninger af ældre årgange (før 1980) har ofte en dårlig, eller ingen isolering af hulmuren. Dette giver ud over et unødigt varmetab, et dårligt indeklima eftersom hulrummet fungerer som en kuldebro der leder varmen mere eller mindre direkte ud i det fri. Denne kolde, og ofte fugtige luft kan danne kondens, der igen kan forårsage grobund for skimmelsvamp hvis hulmuren ikke er tilstrækkeligt ventileret.
Heldigvis er hjælp at hente for at eliminere problemet med en dårligt isoleret hulmur – og det hedder efterisolering.
Sådan sikrer du dig en veludført hulrumsisolering (Guide 2023)
Du bør sikre dig følgende:
Eftersom en hulmursisolering jo er en stor investering bør du sikre dig at den bliver udført korrekt og til den rette pris.
I nedenstående guide har vi nævnt nogle af de ting du bør sikre dig, inden du beslutter dig for hvilket isoleringsfirma isoleringsopgaven skal gå til.

- Først og fremmest bør man undersøge om det i det hele taget er muligt, eller nødvendigt at foretage en efterisolering.
Dette kan gøres på to måder, og vi anbefaler, at du lader et professionelt isoleringsfirma udføre både kontrollen og selve arbejdet med efterisoleringen:
1. Endoskop – Den bedste, og sikreste, foregår ved at man borer små huller i fugerne hvor man herefter indfører et lille kamera (endoskop) for at få et visuelt indtryk af om hulmuren er tilstrækkeligt isoleret. På den måde kan man også se om der skulle være forhindringer ved at isolere, i form af efterladte murbrokker, mørtelrester, byggeaffald og lignende.
2. Termografi – Man kan også foretage en såkaldt termografisk undersøgelse, dette gøres med et varmefølsomt kamera som viser facadens varmetab. Sidstnævnte undersøgelse er mest effektivt i de kolde måneder hvor varmetabet fra boligen er størst. - Valg af isoleringstype – Viser det sig efter endt undersøgelse, at en efterisolering er rentabel, vil isolatøren som regel også være den rette til at råde dig, med hensyn til valg af isoleringstype.
De mest anvendte isoleringsprodukter til hulmur i Danmark er: Isover (glasuld) eller Rockwool (stenuld). Hvilken type isolering du skal vælge, anbefaler vi som sagt, at du lade isolatøren rådgive dig om. Der findes flere andre alternative isoleringsprodukter som fx papiruld og polystyren kugler. Hver især med sine fordele og ulemper. - Valg af hulmursisoleringsfirma – Når du står og skal vælge det rigtige isoleringsfirma er der nogle ting du bør sikre dig:
1. Erfaring – Har isoleringsfirmaet tilstrækkelig erfaring der sandsynliggør at de vil kunne udføre arbejdet forsvarligt, efter gældende praksis, og at de følger isoleringsproducenternes anbefalinger? Tjek evt. firmaet ud på de sociale medier og trustpilot.dk inden du beslutter dig.
2. Garanti – Hvilke garantier stiller firmaet på henholdsvis isoleringens materialet og selve isoleringsarbejdet. Er isolatøren tilsluttet en garantiordning som fx Byg Garanti?
3. Pris på hulmursisolering – Får du hulmursisoleringen til den rigtige pris? Vi anbefaler at du indhenter mindst 3 forskellige isoleringstilbud fra dine lokale leverandører. På den måde kan du sammenligne isoleringstilbuddene og se hvem der er bedst på pris, erfaring, troværdighed og stiller med den bedste garanti på isoleringsarbejdet.


Hvis du blot er interesseret i et hurtigt prisoverslag, anbefaler vi at du benytter vores prisberegner på efterisolering, her kan du også beregne pris på hulmursisolering.
FAQ
Hvad koster en hulmursisolering med papiruld granulat i 2023?
Prisen for at efterisolere hulrummet mellem ydervæg og indervæg, hulmursisolering med papiruld koster fra 145 kr. pr. m2.
Hvad koster en hulmursisolering med Rockwool granulat i 2023?
Prisen for at efterisolere hulrummet mellem ydervæg og indervæg, hulmursisolering med Rockwool koster fra 155 kr. pr. m2.
Hvad koster en hulmursisolering med flamingo (polystyrenkugler) i 2023?
Prisen for at efterisolere hulrummet mellem ydervæg og indervæg, hulmursisolering med flamingo koster fra 155 kr. pr. m2.