Pris på efterisolering af loft & tag

Prisen for efterisolering af loft koster fra 98 kr. pr. m2. for 200 mm. isolering.

Se komplet prisliste på efterisolering af loft med andre isoleringstykkelser.

Med vores prisberegner på loftisolering kan nemt beregne en retvisende pris på loftisolering på arealer fra 30-500 m2. Er det samlede loftareal større, fx hvis du repræsenterer en virksomhed eller boligforening, anbefaler vi at du benytter vores kontaktformular eftersom der er betydelige mængderabatter ved større isoleringsprojekter. Ligeledes bedes du benytte kontaktformularen hvis du skal bruge pris på et isoleringsareal der er mindre end 30 m2 for at få et retvisende prisoverslag.

IsoleringsopgavePrisIsoleringstype
Isolering af fladt loft/loftrum89 kr./m2 pr. 200 mmBats, Ruller eller Granulat
Isolering af fladt tag med isoleringskiler (Hardkile) og 2-lag tagpap1490 kr./m2Hardbats/Kiler
Isolering af skråloft inkl. forhøjelse af spær på fritlagt spærkonstruktion290 kr./m2 pr. 100 mmBats eller Ruller
Tabellen viser ca. priser på efterisolering af loft og tag inkl. materialer, arbejdsløn og moms.

Prisberegner på efterisolering af loft ⭐⭐⭐⭐⭐

Sådan bruger du prisberegneren
  • Med vores prisberegner kan du nemt og hurtigt beregne en overslagspris på hvor meget det koster at få efterisoleret loftet.
  • Prisen på efterisolering oplyses på din skærm med det samme.
  • Hvis du efterfølgende ønsker at modtage et gratis og uforbindende isoleringstilbud fra 3 af dine lokale isoleringsfirmaer har du mulighed for dette.
  • Prisberegneren kan beregne retvisende efterisoleringspriser på loft for isoleringsarealer fra 30-1000 m2.
  • Skal du bruge en pris på et større areal, fx hvis du repræsenterer en virksomhed eller boligforening, anbefaler vi at du benytter vores kontaktformular eftersom der er betydelige mængderabatter ved større isoleringsprojekter. Ligeledes bedes du benytte kontaktformularen hvis du skal bruge pris på et isoleringsareal der er mindre end 30 m2

Husk at få hævet af gangbroen samt forhøjelse af vindstop mellem spærene

Ud over prisen på selve isoleringsarbejdet vil du også skulle påregne udgifter til hævning af gangbro og forhøjelse af vindstop.

Hævning af gangbro koster fra 200 kr. pr. løbende m.

Hævning af vindstop koster fra 90 kr. pr. m.

Gangbroen sikrer, at isoleringen ikke beskadiges når du skal bevæge dig rundt på loftet, mens vindstopplader er nødvendige at montere mellem spærene, og over murremmen for at forhindre vinden trækker ind på siden af isoleringen.

Husk også i den forbindelse at bevare luftcirkulationen på loftet. Vindstoppet bør monteres således, at der stadig er en ca. 50 mm luftspalte mellem toppen af vindstoppladen, og undersiden af tagbelægningen, eller undertaget.

Er en efterisolering af loftet en effektiv måde at energioptimere boligen på?

Ja – uden tvivl, eftersom ca. 30% af varmen slipper ud gennem loft og tag, men der er flere måder du kan energieffektivisere / energioptimere din bolig på. Det første du bør sikre dig er, at boligen er tilstrækkeligt isoleret. Er den ikke isoleret optimalt bør du:

  • Efterisolere loftet, og skunken hvis du har udnyttet førstesal.
  • Efterisolere hulmuren.
  • Udskifte hjemmets vinduer til nye vinduer med en højere isoleringseffekt.

Når du har sørget for at så meget af varmen bliver inde i huset som mulig, bør du overveje at:

  • Investere i en luft-vand varmepumpe.
  • Investere i et solcelletag.

Spareberegner på loftisolering ⭐⭐⭐⭐⭐

Sådan bruger du spareberegneren
  1. Vælg nuværende isoleringstykkelse.
  2. Vælg ny isoleringstykkelse.
  3. Indtast loftarealet.
  4. Vælg opvarmningsform.
  1. Se hvor mange liter olie, kWh fjernvarme, eller m3 naturgas du sparer årligt.
  2. Se hvor meget du sparer i kroner og øre pr. år.
  3. Se hvor meget du sparer i CO2 udledning.
  4. Se estimeret udgift til loftisoleringen.
  5. Se estimeret tilbagebetalingstid.

Hvilken type loftisolering skal jeg vælge hvis mit hus er gammelt, eller hvis dampspærren er defekt?

Huse fra før ca. 1980 har ofte en ringe, eller ingen dampspærre. Årsagen til dette er, at man før i tiden ikke brugte dampspærre overhovedet, eller aluminiumspapir- også kaldet alukraft.

I dag anvender man en tyk plastfolie som man taper og klistrer i samlinger og afgrænsninger, efter alle kunstens regler, for at sikre at damp/fugt ikke stiger op i loftisoleringen.

Slutter dampspærren ikke 100% tæt fungerer den ikke efter hensigten, og man risikerer at den fugtige varme luft trænger op i isoleringen og der dannes kondens.

En udskiftning af dampspærren er meget omfangsrig og bekostelig, men heldigvis er der en billige løsning på dette problem – og den er at isolere med papiruld.

Det anbefales i disse tilfælde, at man bruger papiruld, også i daglig tale kaldet papirisolering som isoleringsmateriale, eftersom papirisolering kan “ånde” og dermed kan slippe af med fugten.

Du kan læse mere om papirisolering og dets fordele og ulemper her.

Efterisolering af loft (uudnyttet loftrum)

Mange ældre huse har et stort energiforbrug grundet et unødigt højt varmetab på grund af manglende eller dårlig isolering.

Ved at efterisolere tag og loft kan du sænke varmetabet betydeligt idet ca. 30 % af varmen forsvinder gennem loftet.

Hvis du får efterisoleret loftet effektivt, er du med til at reducere CO2-udledningen, samtidigt med at du sparer rigtigt mange penge årligt på din varmeregning.

Isolering af loft kan ske på flere måder, og det er oftest en relativt simpel, og prismæssigt overkommeligt. Dem vil vi kigge nærmere på herunder.

Videoen viser indblæsning af glasuld isolering på et loft. Det er vigtigt at man på forhånd sikrer sig, at der er monteret tilstrækkeligt med vindstop ved murremmen, og at dampspærren er tæt og intakt.
Husk også at forhøje gangbroen og barrieren ved loftlemmen såfremt du øger isoleringstykkelsen.

Efterisolering af fladt tag med Hardkiler

Hvis du har et fladt tag fx et tagpaptag, eller et tag med loft til kip, er en efterisolering straks mere omfangsrig og omkostningsbetonet.

Hvis du har et fladt tag med tagpap eller tagfolie, anbefaler vi at man isolerer med fx Rockwool Hardkiler. Disse er kileskråret isoleringsbatts med et fald på 1:40 over 60 cm, og fastgøres ovenpå taget hvorpå man lægger ny tagpap, eller folie.

Samtidigt opnår du den fordel, at der kommer mere fald på taget så regnvandet løber bedre af, og at evt. lunker og ujævnheder i tagfladen elimineres.

Denne måde at efterisolere taget på, betaler sig bedst, hvis du alligevel skal have lagt nyt tagpap, eller tagfolie på.

Ifølge nyt-tag.com koster en isoleringsløsning med Rockwool Hardkiler inkl. 2-lag tagpap, montering og moms fra kr. 1490 pr. m2.

Hvis du står og skal bruge et fast pris tilbud på nyt tagpaptag inkl. isoleringskiler, kan vi anbefale at du besøger nyt-tag.com der er specialister i nyt tag, herunder tagpaptag med isoleringskiler, til en fornuftig pris.

Efterisolering af loft og tag. På flade tage kan kileskåret Rockwool isolering være den rette løsning .
Har du et fladt tag, eller et tag med en meget lav hældning, kan en isolering med Rockwool hardkiler være den rigtige løsning. Dette gælder især hvis du alligevel skal have renoveret det gamle flade tag.

Efterisolering af 1. sal, og tag med skråt loft (loft til kip)

Hvis du har et tag med loft til kip, eller udnyttet 1. sal og gerne vil have efterisoleret tagkonstruktionen, kan dette med stor fordel foretages i forbindelse en tagudskiftning.

Ofte skal de eksisterende spær forhøjes for at gøre plads til den ekstra isolering, og dette er naturligvis oplagt at gøre når den gamle tagbelægning og lægteunderlag alligevel er afmonteret.

Hvis du gerne vil undgå at øge spærhøjden, fx af arkitektoniske årsager, kan dette godt lade sig gøre. Læs mere om dette her.

Typisk vil man bruge isoleringsbatts, eller isoleringsruller til at isolere med imellem spærene.

Det er vigtigt at man bevarer en tilstrækkelig ventilation af tagkonstruktionen for at undgå fugtproblemer der kan føre til råd og skimmelsvamp i tagkonstruktionen.

Man bør sørge for, at der er mindst 50 mm luftspalte mellem isoleringen og tagbelægningen, og der kan cirkulere luft fra tagfod til kip.

Endvidere er det ofte nødvendigt at forhøje vindstoppet som er den plade der sidder mellem spærene ved murremmen, og som sikrer at der ikke blæser luft ind i isoleringen sidevers.

I mange tilfælde kan man opnå samme isoleringseffekt som med traditionel isolering, men uden at øge spærhøjden.

Selvom Kingspan er dyrere at isolere med, er det måske pengene værd, især hvis du ønsker at bevare bygningens arkitektur samtidigt med at du mindsker boligens varmetab.

Efterisolering af loft og tag med loft til kip .
Efterisolering af loft til kip konstruktion, kan med fordel udføres udefra i forbindelse med en tagudskiftning, eftersom den gamle tagbelægning alligevel er afmonteret.

Isolering med Kingspan

Efterisolering af loft og skunk med Kingspan isoleringsplader – et super effektivt alternativ til traditionelle isoleringsbatts uden at øge spærhøjden

Ønsker du en så lav konstruktionshøjde på spærene som muligt, kan du med fordel vælge at isolere med Kingspan som har en super lav varmeledningsevne (lambda-værdi på 0,021 W/mK eller 21 mW/mK).

Sammenlignet med traditionelle isoleringsbatts som Rockwool og Isover som begge har en varmeledningsevne på omkring (lambda-værdi på 0,037 W/mK eller 37 mW/mK) – med andre ord, isolerer Kingspan isoleringsplader hele 76% bedre end almindelige isoleringsbatts.

Fordele og ulemper men Kingspan loftisolering sammenlignet med traditionel isolering

  • Blandt de mest termisk effektive isoleringsprodukter til at isolere en udnyttet 1.sal, herunder af skunken, der findes på markedet.
  • Særdeles velegnet til at skabe mere plads på ny førstesal og loftsrenoveringsprojekter.
  • Reducerer varmetabet gennem taget som andre isoleringsmaterialer, men fylder mindre.
  • Falder ikke sammen over tid, modsat Isover, Rockwool og papiruld, og derved bevarer isoleringsevnen betydeligt længere.
  • For at opnå en tilsvarende isoleringseffekt som med 300 mm Rockwool 37 A-batts, behøver man blot at isolere med 170 mm Kingspan Kooltherm K10 loftisolering.
  • Mere modstandsdygtig overfor skadedyr som mus og mår end de fleste andre isoleringsmaterialer, grundet materialets kompakthed.

Ulemper er der ikke mange af:

  • Kingspan Kooltherm K10 loftisolering er dyrt, ca. 6 gange dyrere sammenlignet med andre mere almindelige isoleringsmaterialer, men er det væsentligt for byggeriet at isoleringsevnen er god, kombineret med en lav konstruktionshøjde, er merudgiften måske ikke så væsentlig.

Sammenlign hvor meget du skal isolere med traditionelle isoleringsmaterialer, for at opnå samme isoleringseffekt som med Kingspan loftisoleringsplader

Kingspan er særdeles velegnet til at isolere skrålofter og skunk. Kingspan fylder end traditionel isolering som fx. Rockwool og Isover eftersom Kingspan har en bedre isoleringsværdi.
Kingspan er særdeles velegnet til at isolere skrålofter og skunk. Kingspan fylder mindre end traditionel isolering som fx. Rockwool og Isover, eftersom Kingspan har en 76% bedre isoleringsværdi (mindre lambda-værdi, 21 fremfor 37).
Fjerner man den gamle isolering først, og herefter udelukkende isolerer med Kingspan, kan man opnå samme isoleringsevne som som traditionelle isoleringsbatts, men med en meget mindre isoleringstykkelse.

FAQ

Hvor meget koster en efterisolering af loft & tag inkl. materialer og arbejdsløn i 2023

1. Hvor meget koster det at få efterisoleret loftet med isoleringsgranulat?
Prisen på efterisolering af fladt loft/loftrum med isoleringsgranulat afhænger af isoleringstykkelsen:

100 mm indblæst Rockwool, Paroc eller Isover granulat koster fra 99 kr. pr. m2
150 mm indblæst Rockwool, Paroc eller Isover granulat koster fra 104 kr. pr. m2
200 mm indblæst Rockwool, Paroc eller Isover granulat koster fra 107 kr. pr. m2
250 mm indblæst Rockwool, Paroc eller Isover granulat koster fra 117 kr. pr. m2
300 mm indblæst Rockwool, Paroc eller Isover granulat koster fra 127 kr. pr. m2
350 mm indblæst Rockwool, Paroc eller Isover granulat koster fra 137 kr. pr. m2
400 mm indblæst Rockwool, Paroc eller Isover granulat koster fra 147 kr. pr. m2

Inkl. materialer, arbejdsløn og moms. Ekskl. evt. hævning af gangbro (kr. 199 pr. lb.m.) og vindstoppet ved murremmen (kr. 99 pr. lb.m.) som oftest er nødvendigt i forbindelse med efterisoleringen. Du er velkommen til at udføre dette selv hvis du vil spare penge.

2. Hvor meget koster det at få efterisoleret loftet med A-batts?
Prisen på efterisolering af fladt loft/loftrum med A-batts afhænger af isoleringstykkelsen:

100 mm Rockwool, Paroc eller Isover A-batts lagt på loft koster fra 99 kr. pr. m2
150 mm Rockwool, Paroc eller Isover A-batts lagt på loft koster fra 139 kr. pr. m2
200 mm Rockwool, Paroc eller Isover A-batts lagt på loft koster fra 154 kr. pr. m2
250 mm Rockwool, Paroc eller Isover A-batts lagt på loft koster fra 164 kr. pr. m2
300 mm Rockwool, Paroc eller Isover A-batts lagt på loft koster fra 169 kr. pr. m2
350 mm Rockwool, Paroc eller Isover A-batts lagt på loft koster fra 179 kr. pr. m2
400 mm Rockwool, Paroc eller Isover A-batts lagt på loft koster fra 189 kr. pr. m2

Inkl. materialer, arbejdsløn og moms. Ekskl. evt. hævning af gangbro (kr. 199 pr. lb.m.) og vindstoppet ved murremmen (kr. 99 pr. lb.m.) som oftest er nødvendigt i forbindelse med efterisoleringen. Du er velkommen til at udføre dette selv hvis du vil spare penge.

Hvor meget koster det at få isoleret et fladt tag med Rockwool hardkiler og 2-lag tagpap?

Isolering og opbygning af fald med tagkiler på fladt tag koster fra 1.490 kr. pr. m2, inkl. 2-lag tagpap. Uden evt. afmontering af eksisterende tagpap eller tagfolie.

Inkl. materialer, arbejdsløn og moms.